WELKOM WELKOM

Welkom bij de Hervormde gemeente De Baak te Hasselt.

U bent van harte welkom bij de erediensten op zondagmorgen in De Baak. Bent u niet in de gelegenheid om op zondag naar de kerk te komen, dan kunt u de diensten ook thuis meevieren via kerkdienstgemist. Op een later tijdstip de dienst meevieren kan ook via onderstaande link.
Klikt u hiervoor op de afbeelding:

De liturgie voor de dienst a.s. zondag kunt u vanaf hier downloaden

Elkaar ontmoeten bij koffie in de kerk
Iedere 2 weken op donderdagochtend is er de gelegendheid om elkaar in De Baak te ontmoeten bij een kop koffie of thee. De geplande datums vindt u in de agenda. Tijdens de renovatie kunt u op deze donderdagochtenden in de huiskamer van de pastorie terecht

Plantjesactie 2024

Ook dit jaar weer kunt u uw voorjaarsplantjes bestellen. De opbrengst gaat volledig naar het clubwerk en clubkamp. We hopen ook dit jaar weer een groot succes!
Hier kunt u het bestelformulier downloaden.
U kunt uw bloemen bestellen tot 2 maart. Uw bestelling kunt u zaterdag 9 maart ophalen bij De Baak.
Indien gewenst kan de bestelling ook bij u thuis worden bezorgd.
Namens de kinderen en clubleiding al vast hartelijk dank en een fleurig voorjaar gewenst.

Kaddish: Aanbidding en Vrede

De Kaddish wordt door de Joden o.a. maandelijks uitgesproken na het overlijden van ouders en vanaf de 12e maand jaarlijks.
Dan wordt het de Kaddisj voor de rouwenden genoemd: Kaddisj-jatom

Moge zijn grote naam verheven en geheiligd worden
in de wereld die hij geschapen heeft naar zijn wil.
Moge zijn koninkrijk erkend worden in uw leven en in uw dagen
en in het leven van het gehele huis van Israël,
weldra en spoedig.
Zegt nu: Amen

Moge zijn grote naam gezegend zijn nu en voor altijd.
Gezegend, geprezen, gevierd, en hoog en hoger steeds verheven
Verheerlijkt, gehuldigd en bejubeld worde de naam van de Heilige,
gezegend zij hij
hoog boven iedere zegening, elk lied,
lof en troost die op de wereld gezegd wordt.
Zegt nu: Amen

Moge er veel vrede uit de hemel komen en leven!
Over ons en over heel Israël.
Zegt nu: Amen

Hij die vrede maakt in zijn hoge sferen,
zal ook vrede maken voor ons en voor geheel Israël
Zegt nu: Amen

De kerkenraad van De Baak voegt hier graag een bede om vrede aan toe voor Israël, Palestina, Oekraïne en alle oorlogsslachteroffers wereldwijd.

Aanvaarden beroep Ds. Hanja van Essen Aanvaarden beroep Ds. Hanja van Essen
Zoals reeds eerder vermeld is dinsdagmorgen 30 januari de beroepsbrief weggebracht naar ds. van Essen in Zetten. Ds. H. van Essen had hierna maximaal 3 weken de tijd om haar beslissing aan ons kenbaar te maken.
Zondag 18 februari in de kerkdienst hebben we u het antwoord van Ds. H. van Essen kunnen mededelen. Verheugd en dankbaar hebben we u kunnen vertellen dat Ds. H. van Essen het beroep heeft aangenomen en vrijdag16 februari de schriftelijke bevestiging van de aanvaarding van het beroep heeft overhandigd.
Ds. H. van Essen doet intrede in De Baak op zondag 5 mei. Ds. E. van Veen zal in deze dienst voorgaan  en haar dan bevestigen in onze gemeente